07.02.2019'Tarihinde güncel


ERdemli-fidan Videolar..
Fidanlıktan Görüntüler
TIKLAYIN..

     


 
 
   
     
   
 

 

 
   
 

 

 
   
 

 

 
   
 

 

 
   
 

 

 
   
 

 

 
   
   

 
 
 
 
 
 


 

 
 
 

         Avokadonun döllenme biyolojisi diğer birçok meyve türüne göre oldukça farklıdır. Avokado çiçekleri hem dişi, hem erkek organa sahip olmasına rağmen bu organlar aynı anda işlev yapmazlar. Çiçekler iki eşeyli bir açılma düzeni gösterir. Her çiçek ilk açıldığında dişi safhadadır. Bu safhada dişi organ başka çiçeklerden gelen çiçek tozlarını kabul eder, erkek organlar çiçek tozu saçmazlar. Bu safhaya “Dişi Safha” denir. Daha sonra çiçek kapanır, gece kapalı kalır, ertesi gün aynı çiçek tekrar açılır. Bu açılışta ise erkek organlar çiçek tozu saçarken dişi organ artık kabul edici değildir. Dişicik tepesi kararmış ve kurumaya başlamış olabilir. Bu safhaya da “Erkek Safha” denir. Avokado çiçeğinin bu durumu bilimsel olarak “Senkronoiz Dikogami” olarak adlandırılır. Yani erkek ve dişi organların olgunlaşması farklı zamanda ama günün hep aynı saatlerinde olur.
Avokado çeşitleri çiçek tipi bakımından A ve B tipi olarak 2 grupta sınıflandırılır. A tipi çeşitlerde çiçek ilk günün sabahı dişi, ertesi gün öğleden sonra erkek safhadadır.
    Avokado çiçeğinin bu iki eşeyli açılma düzeninden dolayı iyi bir meyve tutumu ve yüksek verim alabilmek için A ve B tipi çeşitler birlikte dikilmelidir.
 

"B" Gurubu Avakado çeşitleri

 
BACON
         Ortalama meyve agırlıgı 220-400 gr, koyu yesil kabuklu, yumurtamsı armut sekillidir. olup soyulması kolaydır. Yag oranı ortalama % 15-16, kuru madde oranı % 25-28’dir. Agaç yapısı hafif yayvandır. Yapraklarında, anason kokusu mevcuttur. Çiçeklenme tipi B'dir. Hasat
için olgunlasma zamanı Kasım-Aralık arasıdır. Agaçta muhafaza periyodu ortadır. kimyasal yapısını iyilestirmek için her 3-4 yılda bir dekara 2-3 ton civarında ahır gübresi uygulanmalıdır. Agaçlara verilecek gübre miktarının belirlenmesinde en iyi yol yaprak ve toprak analizine göre gübreleme yapmaktır.
 
  FUERTE
     Meyve agırlıgı ortalama 175-450 gr, armut sekilli, kabuk yesil, Yüzeyi hafif pürüzlüdür. Ortalama yag içerigi % 17-20 kuru madde oranı % 25-30’ dur. Agaç yapısı yayvandır. Yapraklarında, anason kokusu mevcuttur. Çiçeklenme tipi Tip B’dir. Hasat periyodu Kasım-Mayıs arasıdır. Lezzetli bir çesittir.

 
  ZUTANO
      Meyve agırlıgı ortalama 200- 400 gr, armut seklinde, açık yesil parlaktır. Kabuk yüzeyi düzgün, ince, soyulması nispeten zordur. Ortalama yag içerigi % 15-18, kuru madde oranı % 24-26’dır. Yapraklarında, anason kokusu yoktur. Orta geçci bir çesittir. Agaçta muhafaza zamanı ortadır. Hasat için olgunlasma zamanı Kasım-Aralık arasıdır. Çiçeklenme tipi Tip B’dir.
 
  ETTINGER
      Meyve agırlıgı 200- 400 gr, parlak yesil renkli, armut sekilli, kabuk yüzeyi düzgündür.
Ortalama yag oranı % 15- 18, kuru madde oranı % 25-28’dir. Dikine gelisen bir agaç yapısı
vardır. Yapraklarda anason kokusu yoktur. Hasat periyodu Kasım-Aralık arasıdır. Çiçeklenme
B tipi’dir.
 
   CLİ FTON:
                      Meksika ırkındandır. Kaliforniya orjinlidir. Meyveleri büyük, yüzeyleri pürüzlüdür. Çiçek grubu B dir. Meyve şekli oval, rengi yeşildir.
     
Detay İçin Tıklayınız
   
   
   
 
 
 

Avakado Gurupları

 
 

Bahçe Tesisi

 
     
 

"A" Gurubu Çeşitleri

 
     
 

"B" Gurubu Çeşitleri

 
     
Avakado Çiçek Yapısı
 
 

Sulama ve Gübreleme

 
     
 

Budama

 
     
 

Resimler

 
     
 

İrtibat-Ulaşım

 
     

Ödeme Bilgileri

   
 

Avakado Besin Değeri

 
     
  Avakado Kullanıldığı   Yerler  
     
 
 

Ana Sayfa  / İletişim
Ödeme Bilgileri / A Gurubu Çeşitleri / B Gurubu Çeşitleri / Bahçe tesisi
Sulama ve Gübreleme / Budama / Fidanlıktan Görüntüler
 

fidan@erdemli-fidan.com
Adres: Elvanlı Mah. TEİAŞ Santral yolu Üzeri Erdemli-Mersin
Tel Fax; 0324 5444232 Gsm:0532 465 7460