06.02.2019'Tarihinde güncel


ERdemli-fidan Videolar..
Fidanlıktan Görüntüler
TIKLAYIN..

     


 
 
   
     
   
 

 

 
   
 

 

 
   
 

 

 
   
 

 

 
   
 

 

 
   
 

 

 
   
   
 

 

 

 
 


 

    Resimleri Büyütmek için Üzerlerine TIKLAYIN....

 

     

 



     Avokadolar düzgün olamayan bir dallanma yapısı meydana getirmektedir. Budanmanın zamanında veya yapılmadığı durumlarda ağaçlar geniş ve büyük taç oluşturmaktadır. Bunun neticesinde; gerek rüzgar ve de gerekse meyve yükünden dolayı dal kırılmaları meydana gelmektedir. Ağaç tacında aşırı sıklaşmalar meydana getirerek, havalanmasını ve taç içerisine ışık girişini engellemektedir. Böylece taç içerisinde dal ve sürgünlerin olmadığı çıplak alanlar oluşmaktadır.
   Avokado ağaçlarında budama yaparken fazla ve gereksiz dal çıkarmalarından kaçınılmalıdır. şiddetli ve gereksiz budama sonucunda, vegetatif gelişme teşvik ederek verimi düşürmekte ve ağacı güneş yanıklıklarına maruz bırakmaktadır. Soğuklara karşı daha hassas hale gelmekte ve soğuk zararını arttırmaktadır.

     Avokado fidanlarına ilk olarak dikim sırasında dikim tuvaleti budaması yapılmaktadır. Daha sonraki dönemlerde fidanlara; çeşide ve dikim aralıklarına göre değişik terbiye sistemleri kullanılmaktadır (piramid, goble, modifiye lider). İlk birkaç yıl dengeli bir taç gelişimi sağlanmak amacıyla, özellikle dikine gelişme gösteren çeşitlerde, sürgün uçları koparılarak veya kesilerek bu eğilim kırılmalıdır. Tepe kısmın kesilmesi dışında genç ağaçların budama istekleri azdır.
   Verime yatmış ağaçlarda; hasadı kolaylaştırmak, dal kırılmalarını önlemek, kuru dalları ayıklamak, şiddetli periyodisite gösteren ağaçlarda periyodisiteyi azaltmak ve ağaç hacmini kontrol altına almak için budama yapılmalıdır.
     Budama yapılan dallarda 2-3 cm'den daha kalın kesim yerlerine aşı macunu sürülmelidir. Budama için en uygun zaman gelişmenin henüz başlamadığı şubat ayıdır. Kışı sert geçen yıllarda don tehlikesi geçtikten sonra budama yapılmalıdır. şekil budaması ise, ağaçların gelişim durumlarına göre düzenlenmelidir. „Bacon" ve „Zutano" gibi dikine gelişme gösteren çeşitlerin ağaçlarına erken yaşta müdahale edilerek dikine gelişmeleri önlenmelidir.
     Avokadolarda en iyi budama zamanı; genellikle hasattan hemen sonra başlayarak gelişmenin başladığı zamana kadar devam eden periyottur (şubat-nisan). Bu periyotta yapılan budamalara ilaveten yazında uç almalarının ve fazla sert olmayan budamalarında yapılması tavsiye etmektedir.


 

 
 
 

Avakado Gurupları

 
 

Bahçe Tesisi

 
     
 

"A" Gurubu Çeşitleri

 
     
 

"B" Gurubu Çeşitleri

 
     
Avakado Çiçek Yapısı
 
 

Sulama ve Gübreleme

 
     
 

Budama

 
     
 

Hasat

 
     
 

İrtibat-Ulaşım

 
     

Ödeme Bilgileri

   
 

Resimler

 
     
  Avakado Besin Değeri  
     
Avakado Kullanıldığı   Yerler
 
 
 

Ana Sayfa  / İletişim
Ödeme Bilgileri / A Gurubu Çeşitleri / B Gurubu Çeşitleri / Bahçe tesisi
Sulama ve Gübreleme / Budama / Fidanlıktan Görüntüler
 

fidan@erdemli-fidan.com
Adres: Elvanlı Mah. TEİAŞ Santral yolu Üzeri Erdemli-Mersin
Tel Fax; 0324 5444232 Gsm:0532 465 7460